• DK
 • GB

E/F Østerdalen

<

EF Østerdalen indfører parkeringskontrol i Dalføret29-11-2023 - 11:32

EF Østerdalen indfører parkeringskontrol i Dalføret

EF Østerdalen indfører fra 1. marts 2024* parkeringskontrol på foreningens private parkeringspladser på Dalføret 1-5. Det vil sige pladserne langs fortovet og på græsset/gruset under træerne, hvor der er hængelåse. (Se illustration.)

 

OBS: Præcisering 5. december 2023: Københavns Kommune har i november/december 2023 udstedt bøder for at parkere på pladserne markeret med orange med reference til færdselsloven.

Ifølge færdselsloven må man ikke parkere indenfor 10 meter fra et vejkryds (her: ud til Østerdalsgade), i midterrabatter eller på fortovet. Derfor opfordrer vi til forsigtighed med at parkere på pladser markeret med orange og gult.

Det er vigtigt, hvis man holder på tværparkeringen, at køretøjet holder inde på græsset/gruset og ikke rager ud på vejen. Ellers skal man ikke holde der.

Holder man på de grønne pladser langs bygningen på Dalføret 1-5, så undgå at holde på fortovet, da det kan medføre bøder.

 

Foreningen har indgået en samarbejdsaftale med UnoPark, som vil udføre parkeringskontrollen.

 

Virksomheden vil i den kommende tid opsætte skilte, der fortæller, at pladserne i Dalføret 1-5 kun er for EF Østerdalens beboere med gyldig parkeringstilladelse og gæster med gyldig gæstetilladelse. Fra 1. marts 2024* skal alle køretøjer på foreningens pladser altså have en parkeringtilladelse.

 

For at få en parkeringstilladelse til Dalføret 1-5 skal køretøjet som udgangspunkt være indregistreret på en folkeregisteradresse i foreningen.

 

Har man ikke parkeringstilladelse eller gæstelicens, kan UnoPark udstede et kontrolgebyr på 875 kr.

 

Beboere i EF Østerdalen, som ønsker en parkeringstilladelse, kan få det ved at registrere sig med mail og telefonnummer i UnoParks app, Parqo. Man skal også registrere gæster, hvis man ønsker, at de skal kunne parkere på foreningens pladser i Dalføret 1-5. Detaljerede instrukser følger herunder.

 

Bemærk:

 • En parkeringstilladelse giver ret til at parkere i Dalføret 1-5, men garanterer ikke, at der er ledige pladser.
 • Kun køretøjer tilknyttet en adresse i EF Østerdalen kan få en parkeringstilladelse. Dvs. firmabiler kan ikke få tilladelse til at parkere på EF Østerdalens parkeringspladser i Dalføret 1-5, med mindre firmaet er leverandør til EF Østerdalen.
  Firmabiler kan dog fortsat parkere på kommunens omkringliggende parkeringspladser på f.eks. Østerdalsgade, Englandsvej, Peder Lykkes Vej og Glommensgade. På disse områder kan man også få beboerlicens til en firmabil, hvis ens arbejdsgiver skriver under på, at man er den eneste bruger af køretøjet. Læs mere om kommunens beboerlicens til en firmabil her.
 • EF Østerdalens parkeringstilladelse gælder kun på foreningens private pladser i Dalføret 1-5. Bemærk, at parkering på pladsen tættest på Østerdalsgade (markeret med orange) sker på eget ansvar. Du risikerer en parkeringsbøde fra Københavns Kommune, fordi lovgivningen foreskriver, at man skal parkere mindst 10 meter væk fra et vejkryds.
 • Københavns Kommune indfører 1. december tre-timers parkeringszone i de omkringliggende områder, herunder på Østerdalsgade, Englandsvej, Peder Lykkes Vej, Glommensgade, Tingvej m.fl. Dette er en separat ordning, hvor man også skal søge parkeringstilladelse. Læs mere og søg om parkeringslicens i Københavns Kommune her. Man kan også søge kommunen om gæstelicens, som har en gyldighed på tre dage.
 • En parkeringstilladelse hos Københavns Kommune gælder ikke til EF Østerdalens parkeringspladser i Dalføret.

Bestyrelsen vedtog at skrive kontrakt med UnoPark på et bestyrelsesmøde i oktober efter at have sammenlighet tre forskellige selskaber.

 

Baggrunden er, at der på det seneste er indført privat parkering og parkeringskontrol på mange andre nærliggende områder, herunder både naboforeningerne EF Dalføret og Andelsforeningen Amagerbo, der begge har private pladser i Dalføret. Det skabte pres på EF Østerdalens 22 private pladser i Dalføret, som ofte blev besat af beboere fra de omkringliggende områder, uden at EF Østerdalen havde nogen mulighed for at sanktionere. Det medførte stor frustration og efterspørgsel efter kontrol.

 

Bestyrelsen håber, at det nye tiltag vil forbedre parkeringsmulighederne for EF Østerdalens beboere.

 

Herunder kan du finde information om, hvordan du får tilladelse til at parkere på foreningens pladser.

 

ØNSKER DU PARKERINGSTILLADELSE TIL...

* DIT PERSONLIGE KØRETØJ, som er registreret i motorregistret (DMR) på din adresse i EF Østerdalen

 1. Download UnoParks app, Parqo.
 2. Følg instrukserne i PDF-dokumentet herunder.

Hvis du godkendes, får du med det samme en parkeringstilladelse og adgang til at udstede gæstetilladelser.

 

Hvis du får et nyt køretøj og ny nummerplade, skal du registrere dig igen.

 

* DIT PERSONLIGE KØRETØJ, som ikke er registreret på din adresse i EF Østerdalen

 1. Har du leaset dit køretøj, skal du maile leasingkontrakten til bestyrelsen sammen med dit fulde navn, e-mail, telefonnummer og registreringsnummer (nummerplade) på køretøjet. Kontrakten skal være udstedt med den, der bor i foreningen, som registreret bruger.
 2. Opfylder du betingelserne, registrerer bestyrelsen dig. En evt. parkeringstilladelse er først gyldig, når du har fået bekræftelse på SMS via Parqo. Parqo opretter og tildeler parkeringstilladelsen hurtigst muligt, men senest indenfor 48 timer.

Har du lejet en bil for en kortere periode, anbefaler vi, at du søger om gæstekort. De er gyldige i 24 timer. Du kan få op til 12 gæstekort på en måned. Gæstekort fornys i appen hver den 1. i måneden.

 

* DIT FIRMAKØRETØJ

Firmakøretøjer kan ikke få tilladelse til at parkere på EF Østerdalens parkeringspladser i Dalføret 1-5, med mindre firmaet er leverandør til EF Østerdalen.

 

Firmabiler kan dog fortsat parkere på de omkringliggende parkeringspladser på f.eks. Østerdalsgade, Englandsvej, Peder Lykkes Vej og Glommensgade, som tilhører kommunen. Har du brug for at parkere mere end tre timer på disse gader, kan du ansøge om en licens hos Københavns Kommune.

 

* EN GÆSTS KØRETØJ?

Gæstekort er gyldige i 24 timer. Du kan få 12 gæstekort om måneden. De fornys i appen hver den 1. i måneden. Bemærk, at det er dit ansvar, at gæstens nummerplade er registreret korrekt. Gæsten skal overholde parkeringsreglerne, som du kan læse her.

 

For at få en gæstelicens skal du selv være registreret i Parqo.

 1. Download UnoParks app, Parqo.
 2. Registrer dig i appen med dit mobilnummer.

Derefter er der to muligheder:

 

Hvis du selv har en bil registreret:

Du kan selv udstede gæstekort ved at følge disse trin:

 1. Log ind på appen.
 2. Gå til "Tilladelser" og "Opret tilladelse". Vælg "Opret gæstekort". Du skal tilføje nummerpladen på køretøjet. Husk at dobbelttjekke nummeret på nummerpladen.
 3. Indtast et starttidspunkt (dato) og indtast nummerpladen på gæstekøretøjet. Klik på "Opret gæstekort".

Hvis du ikke selv har en bil registreret:

Er du ikke selv registreret på Parqo appen, skal du først godkendes af UnoPark til at udstede gæstetilladelser. Det gør du sådan her:

 1. Start med at registrere dig i Parqo appen ved at følge instrukserne til "dit personlige køretøj" øverst.
 2. Skriv en mail til bestyrelsen med dit fulde navn og adresse, telefonnummer og den mailadresse, som du er registreret med i appen. (Dette skal kun gøres én gang. Når du først har fået godkendelse, kan du fremover hurtigt selv registrere gæster ved at følge instrukserne herover til "Hvis du selv har en bil registreret".)
 3. Bestyrelsen giver besked til UnoPark, som tildeler dig adgang til at udstede gæstetilladelser hurtigst muligt — senest indenfor 48 timer.
 4. Når du er godkendt, modtager du en bekræftelse på SMS om, at du er "tildelt et produkt" (dvs. retten til at udstede gæstetilladelser) i Parqo appen.
 5. Udsted en gæstetilladelse til din gæst ved at følge instrukserne herover til "Hvis du selv har en bil registreret". Bemærk: Tildelingen af et produkt (retten til at udstede en gæstetilladelse) er ikke i sig selv et gæstekort. Din gæst har først gæstekort og tilladelse til at parkere, når du har oprettet et gæstekort til dem for en bestemt dato. 

Skal du have håndværkerbesøg? Hvis du benytter foreningens håndværkere, behøver du ikke registrere dem som gæster. De har allerede parkeringstilladelse. Ellers skal du registrere dem.

 

Har du spørgsmål til oprettelse eller problemer med at registrere dig?

Ring til UnoParks support service på 70 209 204 eller email kontakt@unopark.dk.

 

 

Klager

Klager over eventuelle p-afgifter skal rettes til UnoPark via Pklage.dk.

 

 

 

* Startdato blev først meldt ud til 4. december 2023, men blev 29. februar 2024 rettet til 1. marts 2024

<