< Tilbage

Til orientering: Ballofixer er ejernes eget ansvar15-01-2023 - 13:16

Ballofixer er ejernes eget ansvar. Det er udspecificeret i de nye vedtægter

Skal din ballofix udskiftes — f.eks. fordi den har sat sig fast? Så er det dit eget ansvar som ejer. Det gælder både selve arbejdet og omkostningen. 

 

I praksis har der været lidt forvirring om det, men de vandrette stigstrenge (vandrør) er som tommelfingerregel ejerens ansvar. Det gælder altså også ballofixerne. 

 

Du er selvfølgelig stadig velkommen til at bruge ejendommens VVS'er, men i så fald skal du selv betale regningen. 

 

Hvis du hellere vil benytte en anden VVS'er, er du velkommen til det. I så fald skal du dog kontakte EF Østerdalens vicevært, hvis der skal lukkes for vandet — uanset om det er på hele stigstrengen eller kun hos dig. Det skyldes, at lukning af vandet kan påvirke foreningens varmesystem.

 

Vores nye vedtægter præciserer, hvor ansvaret ved VVS ligger:

 

Ejerforeningens vedligeholdelsespligt (§26, stk. 1):

 

"Ejerforeningen foretager forsvarlig vedligeholdelse og fornyelse af alle ejendommens fælles bestanddele, herunder (...) fælles forsyningsledninger (...) brugsvandsrør og fælles installationer indtil disses forgreninger ind til de enkelte ejerlejligheder."

 

Ejernes vedligeholdelsespligt (§27, stk. 1):

 

"Det påhviler enhver ejer i ejerforeningen at foretage forsvarlig renholdelse, vedligeholdelse og fornyelse af sin ejerlejlighed og øvrige områder, hvor ejeren har eksklusiv brugsret. Pligten omfatter (...) toiletter, vaske, vandhaner, brugsvandsrør, varmeforsyningsrør, gasrør og afløbsrør indtil disses forgreninger ind i de fælles ledninger."

 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores ejendomsadministrator, DEAS.

< Tilbage