< Tilbage

Cigaretskod fra altan startede brand08-08-2021 - 20:30

En enkelt cigaretskod kan starte en brand, så smid ikke skodder ud fra altanen

Der skal kun et enkelt cigaretskod til at starte en brand på en altan. Det fandt flere beboere på Englandsvej ud af lørdag nat.

 

"Natten d. 7 august omkring midnat vågnede min kæreste og jeg op til en lejlighed fyldt med røg. Efter stor panik, opdagede vi, at der var gået ild i puder og bænk på altanen, som vi med vand fik slukket," fortæller en beboer.

 

På en altan et par etager over havde en nabo holdt fest. Nogle gæster havde ladet cigaretskodder falde ud over altanen, hvilket havde startet branden.

 

"Ærligt talt var det en ret rystende oplevelse at vågne på til, og jeg tør ikke tænke på hvordan situationen kunne have eskaleret, havde vi ikke været hjemme til at opdage branden i dens begyndelse," fortæller beboeren, "men jeg sidder tilbage med en utryghed og et ønske om at beboere i vores forening gøres opmærksom på de potentielle farer, som kan forekomme, når man ikke er forsigtig med rygning på altanerne."

 

Det er imod foreningens regler at smide cigaretskodder ud fra altanen. På generalforsamlingen 14. juni blev der vedtaget en ændring af foreningens husorden/opslagsbog, så der nu står: "Ved rygning på altanen må der ikke kastes cigaretskodder ud over altanen. Bestyrelsen opfordrer til, at man anvender et lukket askebæger."

 

Opslagsbogen kan findes her.

 

Skaderne er i dette tilfælde en privat sag, så det er op til beboerne selv at udrede erstatning.

< Tilbage