< Tilbage

Skal du renovere badeværelse eller køkken?31-07-2021 - 19:49

Større ændringer eller renovationsarbejder i badeværelse og køkken skal varsles til bestyrelsen.

Overvejer du at lave større ændringer eller renovationsarbejder i dit badeværelse eller køkken? Så kontakt bestyrelsen, før du går i gang.

 

Skal du renovere køkken? Så se vores FAQ/ofte stillede spørgsmål her.

 

Vandrør og faldstammer

 

Som hovedregel er faldstammer og lodrette vandrør/stigrør ejerforeningens ejendom og ansvar. Som ejer må du derfor ikke udskifte, reparere, ændre eller beskadige disse rør.

 

Nogle af foreningens faldstammer og stigrør er tærede, mangler vedligehold eller skal udskiftes. Ejerforeningen planlægger derfor en fuld udskiftning af faldstammer og vandrør (stigstrenge) i bad og vandrør i køkken i 2024.

 

Derfor vil der indtil da kun blive udskiftet faldstammer og stigstrenge, hvis der er akut læk/behov for udskiftning.

 

Mener du, at faldstamme i bad eller vandrør i dit køkken eller bad er utætte, så kontakt viceværten eller send billeder af det til bestyrelsen. Så kan ejerforeningen sende viceværten og evt. en VVS'er ind og inspicere faldstammer og stigrørs tilstand og vurdere, om reparationer er nødvendige. Ejerforeningen betaler for inspiceringen og evt. udskiftning eller vedligehold. Dog ikke, hvis det viser sig, at beboeren har misligeholdt eller på anden måde skadet rørene, f.eks. ved at tilstoppe afløbet ved renovering.

 

Bemærk, at der ikke må skylles beton ned i afløbene, da det kan tilstoppe faldstamme og vandlåse. Hvis din renovering forårsager tilstopning af faldstamme og/eller vandlås og en rensning for f.eks. beton er nødvendig, vil foreningen videresende regningen til dig.

 

Når du renoverer, så vær opmærksom på, at lodrette rør er ejerforeningens ansvar. Derfor skal foreningen til enhver tid kunne tilgå rørene. Det betyder, at hvis du som ejer vælger at lukke rørene inde i f.eks. et skab, en kasse, med fliser osv., så er det dit ansvar at sørge for, at rørene efterfølgende er tilgængelige. Dvs. hvis det bliver nødvendigt at tilgå rørene, skal du selv betale for evt. nedrivning og genetablering.

 

Bemærk: Hvis du udskifter håndvask eller toilet, skal du selv køre det gamle på genbrugspladsen. Det samme med byggeaffald. Læs mere her.

 

God stil ved renovering

 

Dine naboer sætter stor pris på, hvis du er hensynsfuld overfor dem, når du renoverer. Det vil sige:

 

  • Overhold foreningens husorden i forhold til støj og tidspunkter. Du finder husordenen her på hjemmesiden under "Dokumenter". Læs under "Støj".
  • Ryd op efter dig. Hver dag! Særligt murerstøv sviner i opgangene. Hvis I bærer materiale ned ad trappen og støver på trappen og i opgangen, så støvsug efter jer hver dag. (Det er bedst at støvsuge, da en fugtig klud ofte bare tværer det ud.) Ellers bliver støvet slæbt med hele vejen ned til indgangsdøren.
  • Har I brug for at lukke for vandet på stigestrengen (til opgangen), skal viceværten altid kontaktes. Desuden skal lukning af vandet varsles i opgangen nogle dage i forvejen.

 

Har du spørgsmål angående renovering, er du velkommen til at maile til bestyrelsen.

< Tilbage