<

Regler for parkering på EF Østerdalens pladser i Dalføret27-11-2023 - 11:19

Her kan du læse parkeringsregler for Dalføret 1-5.

Parkeringstilladelse gælder for Dalføret 1-5.

 

Parkeringstilladelse tildeles kun til beboere i EF Østerdalen og deres gæster.

 

Parkeringtilladelse skal benyttes alle dage i tidsrummet 00.00-24.00.

 

Parkering er kun tilladt med gyldig parkeringstilladelse eller gæstetilladelse. Læs her, hvordan du får en tilladelse.

 

Ved overtrædelse af parkeringsbestemmelserne pålægges et kontrolgebyr på 875 kr.

 

På parkeringspladsen anvendes privatretlige regler.

 

Gæsteparkering og uretmæssig parkering

  • Som parkant er det dit ansvar, at p-skiven eller parkeringstilladelsen er placeret synligt under hele parkeringen. Hvis den ved et uheld er faldet ned eller har vendt sig om, er et kontrolgebyr berettiget.
  • Parkeringsvagterne observerer køretøjet i mindst 3 minutter, før kontrolgebyret pålægges.
  • Parkeringsvagterne dokumenterer uretmæssig parkering med foto.
  • P-skiver skal være indstillet korrekt. Har gæster ikke en p-skive, når de parkerer på arealet, overholder de ikke den juridiske aftale, der giver tilladelse til at bruge p-pladsen. Derfor vil et kontrolgebyr være gyldigt. Det gælder uanset, om man er gået på indkøb efter en p-skive eller ej.
  • Der må ikke rettes i et eventuelt fysisk gæstekort.
  • Ifølge Færdselslovens §2 nr. 18 er en parkering alt fra 3 minutter og opefter. Det betyder, at et kontrolgebyr er berettiget, hvis man har holdt parkeret mere end 3 minutter over den tilladte tid.

    Hvis skiltningen foreskriver, at man ikke må standse på arealet, har man ikke krav på observationstid, da en standsning er alt under 3 minutter. Dermed er et kontrolgebyr fuldt berettiget.

  • Uanset om man står ved bilen og møder en parkeringsvagt eller ej, er en uretmæssig parkering en uretmæssig parkering. Reglerne for pålæggelse af kontrolgebyr beror på rent aftalemæssige vilkår.

  • Når man som bilist kører ind på en privat parkeringsplads, hvor skilte tydeligt markerer vilkårene, har man automatisk accepteret ordlyden på skiltningen. Hjemlen for rent aftalemæssige forhold fremgår af Aftalelovens § 1. Det betyder, at kontrolgebyret er berettiget, uanset om man står ved siden af bilen eller ej.

 

FAQ

Se UnoParks ofte stillede spørgsmål (FAQ) her.

 

Jeg er beboer i foreningen og har fået en bøde. Hvad gør jeg?

Alle klager skal gå til UnoPark. Klager indberettes skriftligt her.

 

Jeg vil gerne registrere en gæst. Hvordan gør jeg det?

Se vejledningen her. Bemærk: Første gang, du skal registrere en gæst, kan du kun gøre det selv, hvis du selv har en bil registreret. Har du ikke selv en bil registreret, skal du først godkendes af UnoPark. Du skal starte med at sende en mail til bestyrelsen med dit fulde navn, din adresse og dit telefonnummer. Det kan tage op til 48 timer, før du får din første tilladelse. Herefter vil du selv kunne registrere dine gæster på et minut.

Se alle nyheder <